Niin, 10k maastokisa Korkeakankaan hiihtokeskuksen puruilla.

Reitti koostui kahdesta n. viiden kilometrin lenkistä. Ensimmäinen (alavitonen) oli helpohkoa maastoa, ainoastaa yksi hieman tiukempi nousu.

Toinen lenkki (ylävitonen) vastaavasti sahasi laskettelurinteen maastoa ylös ja alas.

Matkaan lähdettiin räväkästi muiden mukaan imeytyen, eli tahtoo sanoa, että ehkä hieman liian kovaa? tai sitten se vaan tuntui siltä, mutta lievä shokki tuo  kympin vauhti tuntuu alkumetreillä olevan.

Pikainen vilkaisu sykemittariin kertoi että sykkeet hakkaa 180 kieppeillä, hakatkoon prk...  Tässä vaiheessa oli mukana vielä pelkästään 5k juoksijoita, joiden vauhti oli aika kyytiä, näiden vesseleitten vauhti hieman hämäsi, turhaan roikuin niiten peesissä.

Eka puolikas meni hieman alle 20.n minuutin, ei huono? Mutta sitten se ylä vitonen. Kuinka loputtomalta voi mäki tuntua, kun laktaatit lainehtii koivissa ? Tuskaa ja oman riittämättömyyden aikaan saamaa raivoa !!!

Onneksi siinä "iskuetäisyydellä" oli pari selkää, joita en uskaltanut ylämäissä ohittaa, jos vaikka tahallaan hölläilevät että saisivat mut rykiin ohi ja tuhlaamaan vähäisiä voimavarojani. Kohtuullisena alamäki rullaajana laskettelin ohi tilaisuuden tullen.

Onneksi ei ollut sukulaisia kuvailemassa niitä tuskaisia ilmeitä joita ylämäet aiheutti. ( Olis tullut irvistysgalleeriaan -K18- materiaalia)

Viimeisen ylämäen jälkeen matkaa oli maaliin enää vajaat kilsa ja sen saikin sitten revittä menemään huoletta.

Ajaksi taisi tulla 44.09 tai jotain sinne päin. sykkeen avg. kohtuullinen 181 maksimin ollessa 188.

Epäilin tuon reitin pituuden oikeellisuutta, mutta ilmeisiesti turhaan, Forerunner mittasi matkaksi 10.5km, tosin se hukkasi itsensä pari kertaa...

Reitit olisi voinut merkitä selvemmin, paikallisena tuo reitti oli mulle selvä, mutta ihmettelinpä vaan siinä juostessa että kuinkahan muut?

Olenko tyytyväinen omaan suoritukseeni ? Kyllä kai, oma enkka tällä reitillä, MUTTA -03 juoksin  45.07, joten kolmessa vuodessa parannusta vain minuutti - jättää vähän miettimisen aihetta.

No ei mitään, tästä köykäsesti vaan kohti Pirkanhölkkää...