Laitanpa vielä yhteenvedon kuluneesta kaudeasta.

Kautta on hyvä tarkastella viimevuotisen harjoittelun pohjalta, eli viimevuosi meni harjoitellessa turhan kovilla tehoilla verrattuna pohjakuntoon, tietäähän siinä kuinka käy.

Onneksi en ajautunut ylikunto tilaan josta toipuminen olisi kestänyt kauan. Nyt selvisin vain suunnattomalla harmistuksella (noin niinkun sievästi sanottuna)

Tämän kauden teemana oli peruskunnon kehittäminen maltillisilla tehoilla, eli tarkoitti syksy 05, talvi 05/06 sekä alkukevään runsaita PK lenkkejä joilla syke pidettiin alle 70% maksimi tehosta.(Oli siellä vko. ohjelmassa aina yksi hieman vauhdikkaampikin harjoitus, mutta paino selkeesti PK:lla)

Loppu keväästä mukaan sitten enemmän tehoja, mäkiharjoittelun, tempojuoksun ja vetojen kera.

Ensimmäinen kisa oli Yyterin puolikas 20.5. Oli muuten ensimmäinen koskaan juoksemani puolikkaan kisa. Aika oli kohtuullinen, kun ottaa huomioon edellisen viikon sairastelu- ja toipilasjakson. Tulokseksi siis 1.38.59 Olin tyytyväinen.

Seuraava puolikas oli Hämeenlinnassa 22.07 ja siellä aika parantui lukemiin 1.33.45 Hyvä, tasapainoinen juoksu ja uusi ennätys näissä puolikkaan pitkissä sarjoissa...

Hämeenlinnassa oli tarkoitus testata maratonvauhtia, mutta eipä maltti pitänyt, kisavauhdiksihan se meni.

Helsinki city maratooni juostiin 19.08, helteisenä päivänä jolloin lämpömitari kipusi 28º lukemiin eli aivan riittävästi. Tuolla alempana olenkin jo raportoinut juoksun kulusta, joten ei siittä sen enempää. No ajan vois vielä kertoa 3.23.18 (Oma enkka, jee!)

Sportia-hölkästä löytyy myös raportti, mutta raskaassa maastossa juostu 10K reitti taittui aikaan 44.09

Tämä siis valmistavana, viimeisenä kovana harjoituksena Pirkan hölkkään.33km Valkeakoskelta Tampereen herewoodiin kulki loistavasti aikaan 2.35.09 (raportti on myös tuolla alla)

Pirkka onkin sitten viimeinen merkintä harjoituspäiväkirjassani ennen ylimenokautta.

Miettiessäni ensi kauden ohjelmaa, lienee syytä lisätä "hieman" tuota PK reeniä, sillä tarkoitus olisi juosta joku ultramatka, ehkäpä masokistin unelma loppukesästä, saas nähdä löytyykö rahkeita. Hieman pelonsekaisin miettein sitä kyllä tässä on pähkäilty...